Skip links

Thailand

Thailand, het land van de glimlach, overtuigt op veel manieren: talrijke historische bezienswaardigheden, een droomlandschap, uitstekend eten en de vriendelijkheid van de lokale bevolking. Deze zorgen allemaal voor een onvergetelijke vakantie. Ongerepte witte droomstranden, verborgen tempels, afgelegen berggebieden, kleurrijke koraalriffen, weelderige velden, unieke rijstterrassen, dichte regenwouden – Thailand laat met zijn meer dan 500 eilanden niets te wensen over. De bruisende hoofdstad Bangkok biedt een verscheidenheid aan culturele bezienswaardigheden, traditionele markten en een bruisend nachtleven.

Het klimaat in Thailand is tropisch met gemiddelde temperaturen van 30°C tot 35°C en een hoge luchtvochtigheid. De gemiddelde watertemperatuur ligt tussen de 26°C en 29°C. Vanwege het regenseizoen (dat per regio verschilt) worden de maanden oktober tot mei als de beste reistijd beschouwd. In principe is het land echter het hele jaar door te bezoeken.

Thailand ligt op het grensvlak van de Stille en Indische Oceaan. Zo ontmoeten de fauna van beide oceanen elkaar in deze regio. Daarnaast stroomt voedselrijk water uit de tropische regenwouden vanuit enkele van de grootste rivieren ter wereld de zee in. Onder meer deze factoren zorgen ervoor dat Zuidoost-Azië de grootste diversiteit aan zeeleven ter wereld heeft.

De wateren van Khao Lak en Phuket behoren absoluut tot de bekendste duikgebieden van Thailand. Zachte koralen in alle kleuren, gorgonen, walvishaaien, andere haaiensoorten, manta’s, pijlstaartroggen, barracuda’s en grote scholen vissen zorgen voor onvergetelijke duiken.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Bangkok
  • Taal: Thai
  • Valuta: baht
  • Tijdsverschil: + 6 uur
  • Reistijd: oktober – mei

Onze aanbevelingen voor Thailand:

Onze bestemmingen in Thailand:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie