Skip links

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika biedt “de hele wereld in één land”: regenwouden, savannes, bushland, woestijnen, hoge plateaus, lage en hoge bergen, lagunes en wetlands zijn deel van het gevarieerde landschap van Zuid-Afrika. Nergens anders ter wereld vind je zo’n verscheidenheid aan habitats in één land. Dat geldt natuurlijk ook voor de flora en fauna, boven én onder water.

Door het subtropische tot mediterrane klimaat is Zuid-Afrika het hele jaar door geschikt als reisbestemming. De beste reistijd hangt af van jouw individuele duik- en vakantieplannen. De beste tijd om bijvoorbeeld zandtijgerhaaien te zien is van juni tot november.

Drie hoogtepunten van Zuid-Afrika ken je vast al: de betoverende Tuinroute, de Big 5+2 (olifant, neushoorn, luipaard, buffel, leeuw plus walvis en grote witte haai) en de wereldberoemde Sardine Run. Miljoenen sardines zwemmen rond in de grootste school vissen op aarde. Van half juni tot half juli bereikt de zwerm een ​​spreiding van maximaal 5km2. Sardinejagers zoals dolfijnen, haaien, walvissen (bultruggen, orka’s, zuidkapers), roofvissen, pelsrobben en zeevogels begeleiden de school vissen en zorgen zo voor een spectaculair natuurspektakel.

2.000 kilometer kustlijn bieden talloze droomstranden en unieke eersteklas duikmogelijkheden. Bovenal kan je in Zuid-Afrika geweldige duiken maken met haaien. In de wateren van Zuid-Afrika kan je alles zien, van stierhaaien, hamerhaaien, tijgerhaaien, zandtijgerhaaien, walvishaaien en grote witte haaien. De riffen van Zuid-Afrika hebben ook een grote verscheidenheid aan vissen, koralen en sponzen.

Combineer onvergetelijke duikervaringen met een Big 5 safari, bijvoorbeeld in het wereldberoemde Kruger National Park. Ervaar en geniet van de fascinerende dieren en adembenemede landschappen van Afrika op land en zee.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Pretoria
  • Talen: Engels, Afrikaans
  • Valuta: rand
  • Tijdsverschil: + 1 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Zuid-Afrika:

Onze bestemmingen in Zuid-Afrika:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie