Skip links

De Filipijnen

De Filipijnen, gelegen in het westen van de Stille Oceaan, bestaan uit meer dan 7.600 eilanden. Ongeveer 900 van de eilanden van ‘s werelds vijfde grootste eilandstaat zijn bewoond. Tot op de dag van vandaag worden er in verschillende regio’s meer dan 100 verschillende dialecten gesproken. Vanwege de Spaanse koloniale geschiedenis zijn de Filipijnen, samen met Oost-Timor, ook de enige katholieke landen in Azië. Ten oosten van de archipel loopt de Filipijnentrog, een van de diepste plekken ter wereld met een diepte tot wel 10.540m.

Het klimaat van de Filipijnen wordt vooral gekenmerkt door de zee. Geen plaats is meer dan 200km van de kust. Het klimaat, meestal omschreven als tropisch tot subtropisch, zorgt het hele jaar door voor aangename temperaturen van rond de 25°C. De watertemperatuur is ook het hele jaar door warm tot wel 30°C. Er zijn wel grote regionale verschillen in de beste reistijden.

De Filipijnen is een van de meest diverse landen ter wereld, waar niet alleen een zeer grote biodiversiteit bestaat, maar ook zeer diverse ecosystemen. Tropische regenwouden, prachtige stranden en fascinerende koraalriffen zorgen voor onvergetelijke vakantieherinneringen van op het land en in het water.

Coron en Malapascua behoren zeker tot de bekendste duikgebieden waarbij Coron vooral bekend staat om zijn wrakken uit de Tweede Wereldoorlog. In Malapascua vind je ook een van de weinige duikplekken ter wereld waar je een goede kans hebt om voshaaien te zien. Maar ook Anilao, Bohol, Negros en Cebu zijn bekend en geliefd bij duikers! Het veelzijdige duikgebied van de Filipijnen heeft voor iedereen wat de bieden!

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Manilla
  • Talen: Filipijns, Engels
  • Valuta: Filipijnse peso
  • Tijdsverschil: + 7 uur
  • Reistijd: november – mei

Onze aanbevelingen voor de Filipijnen:

Onze bestemmingen op de Filipijnen:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie

Boek een duikvakantie op de Filipijnen bij Duikvakantie & meer en reis naar top duikplekken

Wil je graag een duikvakantie maken op de Filipijnen? Wij zijn jouw aanspreekpunt voor duikvakanties naar de mooiste onderwatergebieden. De Filipijnen zijn een bijzonder diverse bestemming om te duiken. De eilanden bieden een fascinerende onderwaterwereld met een overvloed aan exotische diversiteit. Met ons als reispartner heb jij de mogelijkheid spannend te island hoppen, een liveaboard te maken of gewoonweg te genieten van de kleurrijke koraalriffen. Ons gevarieerde aanbod, van duikvakanties naar de Filipijnen, biedt voor ieder een aantrekkelijk programma. Sportieve stromingsduiken voor de action-lovers, spannende en speciale onderwater flora en fauna ontdekken of avontuurlijke wrakduiken – met ons kan iedereen op de Filipijnen een droomduikvakantie beleven.

Duikvakantie & meer – de Filipijnen

Duik je graag? Wil je eens compleet andere en exotische onderwater flora en fauna zien? Dan moet je zeker in de Filipijnen gaan duiken. In Anilao, de onofficiële nudibranch (zeenaaktslak) hoofdstad, kan je een hoeveelheid aan critters vinden die je nergens anders in de wereld in dezelfde vorm kunt vinden.

Een duikvakantie in Busuanga (Palawan) zorgt voor een indrukwekkende blik in de onderwaterwereld. Zeeschildpadden en doejongs (zeekoeien) leven hier en laten zich graag bekeken worden terwijl ze ontspannen aan de oppervlakte ronddobberen. Natuurlijk is er ook geen tekort aan kleurrijke koraalriffen en spannende driftduiken tijdens een duikvakantie op de Filipijnen.

Een duikvakantie op de Filipijnen boeken & het wrakduikgebied ontdekken in de baai van Coron

De baai van Coron staat bekend voor de avontuurlijke wrakduiken. Zowel oorlogsschepen als transportschepen zijn hier te ontdekken. Als je een affiniteit met wrakken hebt dan zal je op de Filipijnen een duikvakantie beleven vol fascinatie. Ook boven water beleef je hier een droomvakantie in een prachtig resort verscholen in een exotisch landschap. Als je naar een tropisch paradijs op zoek bent, ga dan naar de Filipijnen en duik in een prachtige eilandwereld.

Duikers die op zoek zijn naar grote vissen en graag haaien en andere roofvissen bij het duiken op de Filipijnen willen zien, kunnen het beste een duikvakantie op het eiland Malapascua maken. Hier kan je grote vissen, roofvissen en veel meer verschillende koraalvissen observeren. Het eiland staat bekend als een gebied waar voshaaien leven, hier beleef je dus echte haai-lights op jouw duikvakantie naar de Filipijnen.

Ook duikers die het rustiger aan willen doen, komen tijdens een duikvakantie in de Filipijnen aan hun trekken door een afwisselend duikprogramma met paradijselijke koraalriffen en boottrips. De eilanden bieden met hun adembenemende natuur ook aan land een waar eldorado voor impressies en ervaringen.

Voor degene die op de Filipijnen wilt duiken en niet kan kiezen voor één eiland bieden wij ook gevarieerd island hopping aan.

Avontuurlijke duiken op de Filipijnen zijn ook mogelijk op onze geweldige liveaboards. Ontdek en beleef het tropische paradijs op jouw duikvakantie naar de Filipijnen.