Skip links

Micronesië

Micronesië is een verzamelnaam voor een eilandengroep van meer dan 2000 tropische eilanden en atollen waarvan er slechts een klein aantal bewoond zijn. De archipels bevinden zich in het westen van de Stille Oceaan, de meeste liggen noordelijk van de evenaar en zijn verspreid over zeven miljoen vierkante kilometer. Micronesië bestaat uit verschillende onafhankelijke landen.

De deelstaat Chuuk (voorheen Truk) van de Federale Staten van Micronesië ligt in het westen van Micronesië en omvat bijna 300 eilanden. In het centrum van de staat ligt het grote, gelijknamige atol Chuuk. De temperaturen op Chuuk liggen het hele jaar door rond de 30°C en daardoor is de watertemperatuur ook het hele jaar door aangenaam warm met 28°C.

Duiken in Chuuk Lagoon, wat ook bekend is als Truk Lagoon, is erg divers. In de ondiepe wateren van de turkooisgroene lagune liggen meer dan 70 wrakken van de Japanse vloot. Deze werden in 1944 gebombardeerd en tot zinken gebracht door vliegtuigen van de Amerikaanse marine. Ondertussen zijn de goed bewaarde wrakken bedekt met tal van koralen. Aangezien het zicht tot wel 30m is, kan je soms genieten van een adembenemend uitzicht over meerdere wrakken. Je kunt enkele wrakken ook van binnenuit verkennen en zo onvergetelijke herinneringen maken. Naast waarschijnlijk het beste wrakduiken ter wereld, zal je ook versteld staan ​​van de duiken op de riffen van de Chuuk Lagoon. Fascinerende koraalriffen en steile wanden zijn net zo indrukwekkend als hun kleurrijke bewoners en de grote pelagische vissen.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Palikir
  • Taal: Engels
  • Valuta: Amerikaanse dollar
  • Tijdsverschil: + 9 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Micronesië:

Onze bestemmingen in Micronesië:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie