Skip links

Oman

Oman is een land in het zuidoosten van het Arabische schiereiland. Het sultanaat is volgens een VN-rapport het land dat in de afgelopen 40 jaar zijn sociale en economische situatie het meest heeft verbeterd. Dit woestijnland heeft een spectaculair en afwisselend landschap met woestijnen, oases in rivierbeddingen, torenhoge bergketens, kloven en een lange kustlijn langs de Perzische Golf, de Arabische Zee en de Golf van Oman. De hoofdstad Muscat is een uitgesproken moderne, elegante stad die een goede balans weet te vinden tussen oude en hedendaagse charme.

Oman heeft een aantal uitstekende en relatief ongerepte duikplekken langs de kust. Vanuit Muscat zijn de beste duikplekken rond de Daymaniyat eilanden, die ten westen van de hoofdstad liggen. De eilanden zijn een onbewoond vogelreservaat en omgeven door helder water. Rondom de eilanden kom je zeehonden, dolfijnen en schildpadden tegen. Een liveaboard in Oman brengt je naar dit gevarieerde duikgebied of, afhankelijk van het seizoen, naar het zuiden van het land naar de indrukwekkende Hallanyiat eilanden.

Duiken in Oman is echt een goed alternatief voor de vaak drukke wateren van de Rode Zee én is net zo goed bereikbaar. Het kleurrijke en gevarieerde onderwaterleven, en het feit dat er vaak kilometers ver niemand is, zorgen voor een onvergetelijke duikervaring.

Aangenaam warme temperaturen het hele jaar door zorgen voor ideale reisomstandigheden. Door de diversiteit aan landschappen (woestijn, bergen & zee) zijn er verschillende klimaten in de regio.

Naast duiken en snorkelen zijn er ook tal van andere watersportactiviteiten mogelijk. Een woestijnsafari is ook een aanrader, bewonder het adembenemende woestijnlandschap met zijn talloze oases en immense zandduinen.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Muscat
  • Taal: Arabisch
  • Valuta: Omaanse rial
  • Tijdsverschil: + 3 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Oman:

Onze bestemmingen in Oman:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie