Skip links

Ecuador

Ecuador, het land op de evenaar, is een van de kleinste maar ook een van de meest fascinerende landen van Zuid-Amerika. Met sneeuw bedekte vulkanen, regenwouden, historische steden met koloniale flair, oude Inca-ruïnes en natuurlijk de buitengewone Galapagoseilanden staan ​​voor Ecuador’s uniekheid.

De Galapagoseilanden, de oorsprong van Darwins evolutietheorie, liggen ongeveer 1.000 km van het Ecuadoraanse vasteland. Ontdek en geniet van de unieke flora en fauna van deze archipel, waar enkele van de meest bijzondere dieren ter wereld leven. De Galapagos-reuzenschildpadden, zeeleguanen en Galapagos-pinguïns leven hier in harmonie met vele andere soorten. Daarnaast hebben de Galapagoseilanden een onvoorstelbaar diverse en indrukwekkende onderwaterwereld.

De Galapagoseilanden hebben een gematigd klimaat met temperaturen van 19°C tot 30°C en watertemperaturen van 16°C tot 25°C.

Duikers kunnen hier onvergetelijke avontuurlijke duiken beleven met enorme scholen hamerhaaien, walvishaaien, zeeleeuwen, enorme scholen (grote) vissen, manta’s, adelaarsroggen, pinguïns, walvissen en dolfijnen.

In de vulkanische Galapagos-archipel gelden strenge eisen voor natuurbehoud, die het aantal bezoekers en de toeristische infrastructuur ernstig kunnen beperken. Liveaboards naar de Galapagoseilanden worden alleen aanbevolen voor gevorderde duikers vanwege de sterke stromingen, zicht, kou en vereiste fysieke vaardigheden.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Quito
  • Taal: Spaans
  • Valuta: US dollar
  • Tijdsverschil: – 6 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Ecuador:

Onze bestemmingen in Ecuador:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie