Skip links

Panama

Panama ligt op de landbrug tussen Midden- en Zuid-Amerika. Met ongeveer 4 miljoen inwoners is het een van de kleinste landen op het Amerikaanse continent. Op het smalste punt is Panama slechts zo’n 60 km breed. Toch maakt het land indruk met bijna 2.000 kilometer aan kustlijn en een gevarieerd landschap. In het midden wordt Panama doorboord door het Panamakanaal, dat de Caribische Zee in het noorden met de Stille Oceaan in het zuiden verbindt. Het Panamakanaal wordt beschouwd als een van de belangrijkste waterwegen ter wereld.

Het klimaat in Panama wordt gekenmerkt door een regen- en een droogseizoen. De beste reistijd is dan ook van december tot maart in het droge seizoen. De natuur van Panama bloeit echter op in het mildere regenseizoen van juni tot augustus en in december. Dit reisseizoen biedt een onvergetelijke en kleurrijke natuurbelevenis. De temperatuur ligt het hele jaar tussen 26°C en 32°C en de gemiddelde watertemperatuur is het hele jaar door aangenaam warm met 26°C tot 28°C.

Prachtige Caribische eilanden met kilometerslange witte zandstranden, palmbomen, turquoise water, diepgroene jungle en een ontspannen levensstijl kenmerken Panama. Geen wonder dat Panama een van de gelukkigste landen ter wereld is. Naast de schoonheid van het landschap is ook de pulserende hoofdstad Panama City indrukwekkend. Moderne wolkenkrabbers wisselen af ​​met oude stadsdelen met kleurrijke, koloniale gevels.

Een van Panama’s parels is de provincie Bocas del Toro. Deze provincie bestaat uit zes eilanden en een stuk vasteland in het noordwesten van het land. Enkele van de mooiste stranden ter wereld wachten daar op je. Beroemd zijn bijvoorbeeld Estrella Beach met de talloze zeesterren of Red Frog Beach (vernoemd naar de kleine rode kikkers die daar voorkomen) op het eiland Bastimentos. Ook kan je de ongelooflijke biodiversiteit van het tropisch regenwoud zien tijdens een wandeling door het natuurpark op Bastimentos. Naast duiken kun je hier natuurlijk ook surfen of andere watersporten beoefenen.

Een ander hoogtepunt is het Coiba National Park, waar rond de eilanden van het nationale park dolfijnen, haaien, barracuda’s, murenes, tonijnen en schildpadden te zien zijn. Dompel jezelf onder in Panama’s ongelooflijke onderwaterwereld en sta versteld van de schoonheid van het land. Boven en onder water. Niets staat jouw Caribische droomvakantie in de weg!

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Panama-Stad
  • Taal: Spaans
  • Valuta: balboa
  • Tijdsverschil: – 7 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Panama:

Onze bestemmingen in Panama:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie