Skip links

Sri Lanka

Sri Lanka (tot 1972 Ceylon genoemd) is een eilandstaat in de Indische Oceaan, ten zuiden van India. Het eiland staat bekend om de productie en export van thee (Ceylon), koffie, rubber en kokosnoten. Het unieke en adembenemende landschap en het rijke culturele erfgoed van Sri Lanka maken het eiland tot een geliefde reisbestemming. Beroemd zijn bijvoorbeeld de oude ruïnes van Sri Lanka zoals het 5e-eeuwse fort Sigiriya met zijn paleis en indrukwekkende fresco’s.

Sri Lanka kan worden onderverdeeld in drie verschillende landschappen: aan de ene kant de centrale hooglanden met de beroemde theegebieden en bergen tot wel 2500m hoog, aan de andere kant heb je de tropische laaglanden die eeuwen geleden door kunstmatige irrigatie vruchtbaar werden gemaakt. En natuurlijk niet te vergeten: de kuststreek met zijn talrijke droomstranden.

Het klimaat is tropisch warm met een milde zeebries en variabele regenval als gevolg van de moessons. De warme watertemperaturen die het hele jaar door tussen 26°C en 30°C liggen, maken Sri Lanka een ideale duikbestemming. Door de klimatologische verschillen per regio zijn er grote verschillen voor de beste reistijd.

Je vindt alles in Sri Lanka, van tropische regenwouden tot bushvegetatie en dorren vlaktes tot prachtige zandstranden met kokospalmen. Varanen, krokodillen, reuzenslangen, verschillende soorten apen, sambar herten en de zeer bedreigde Aziatische olifanten en evenals bedreigde Sri Lankaanse luipaarden zijn deel van de unieke en fascinerende dierenwereld.

De 1.600km lange kustlijn van Sri Lanka biedt gevarieerde duikplaatsen. Laat je fascineren door de koraalriffen met hun talloze kleurrijke tropische vissen of verken de avontuurlijke wrakken. Beleef Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan, in al zijn schoonheid en diversiteit op land en onderwater.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Colombo
  • Talen: Singalees, Tamil
  • Valuta: Sri Lankaanse roepie
  • Tijdsverschil: + 4,5 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Sri Lanka:

Onze bestemmingen in Sri Lanka:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie