Skip links

Indonesië

Indonesië is ‘s werelds grootste eilandstaat en met meer dan 260 miljoen inwoners het vierde meest bevolkte land ter wereld. De Indonesische archipel bestaat uit 17.500 eilanden met gigantische vulkanen omgeven door weelderige tropische jungle, die plaats maken voor witte zandstranden en een uitgestrekte oceaan. Zowel boven als onderwater is de flora en fauna fascinerend, van de legendarische “draken” van het Komodo National Park tot Raja Ampat met de grootste onderwaterbiodiversiteit ter wereld.

De belangrijkste eilanden van Indonesië zijn Sumatra, Java, Borneo, Sulawesi en Papua. Ook staan de Molukken en de Grote en Kleine Soenda-eilanden onder duikers goed bekend als beroemde duikgebieden van dit gigantische archipel. Indonesië is een van de grootste regenwoudgebieden ter wereld, het klimaat op de meeste eilanden is dan ook vochtig en tropisch. De temperaturen schommelen in de loop van het jaar nauwelijks en liggen gemiddeld tussen de 25°C en 27°C. Door de immense grootte van Indonesië hebben regio’s verschillende tijden wanneer je het beste kunt reizen.

Bijna geen enkele andere plek op aarde biedt zoveel variëteit en kwaliteit bij het duiken. Je kunt Indonesië keer op keer bezoeken en je zult je geen moment vervelen. Of je nu op zoek bent naar de gigantische Mola-Mola (zonnevis) in de wateren rond Bali, de onontdekte wateren en sterke stromingen van Raja Ampat en Komodo verkent op een liveaboard of de adembenemende biodiversiteit van de wateren rond Sulawesi wilt ervaren. Het aanbod is enorm en daarnaast is de service geweldig en is er een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Indonesië heeft op het land net zo veel te bieden: oude tempels, ongerepte jungle, lokale dorpjes, prachtige stranden en exotische dieren en planten.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Jakarta
  • Talen: Indonesisch, Engels
  • Valuta: roepia
  • Tijdsverschil: + 6 tot + 8 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Indonesië:

Onze bestemmingen in Indonesië:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie

In Indonesië duiken & ontdek een zee aan diversiteit

Indonesië behoort tot de meest populaire bestemmingen voor duikers omdat het zowel aan land als onderwater enorm veelzijdig is. Vakantiegangers kunnen bij het duiken in Indonesië elke droom in vervulling laten gaan. Er zijn relaxte strandduiken die geliefd zijn bij beginners en spannende stromingsduiken voor de meer ervaren duikers. Prachtige koraalriffen, grotten en wrakken maken de duikvakantie in Indonesië onvergetelijk. Het land staat bekend om de gastvrijheid en de goede infrastructuur. Vakantiegangers kunnen genieten van een enorme variatie en aangename atmosfeer.

Wie diversiteit zoekt, moet in Indonesië duiken

Ontsnap aan de sleur van het dagelijks leven – als je in Indonesië duikt ervaar je iets heel speciaals. Deze geliefde bestemming trekt al jarenlang duikers vanuit de hele wereld aan. In Indonesië duik je in een unieke wereld die zich uitstrekt over oneindig veel eilanden. Vakantiegangers, die in Indonesië duiken, profiteren van de voordelen van onze diensten. Het maakt niet uit of je naar een hotel, bungalow of op een liveaboard wilt, profiteer van onze aanbiedingen. Als je in Indonesië duikt staat je een geweldig duikgebied te wachten.

Duiken in Indonesië & genieten van pure luxe

De verschillende eilanden bieden allen een unieke onderwaterwereld die je tijdens het duiken in Indonesië kunt beleven. Natuur, dat je anders alleen thuis op de tv ziet, bevind zich hier direct onder de wateroppervlakte.

Wij hebben een uitgebreid aanbod van duikvakanties in Indonesië: een liveaboard of duikresort in Raja Ampat, een liveaboard in Komodo Nationaal Park, huisrifduiken op Bali, island hopping op Sulawesi of dompel jezelf onder in complete duikluxe op Wakatobi. Bij ons kan je een duikvakantie in Indonesië op maat laten maken die precies aansluit op jouw wensen!

Duikvakantie in Indonesië – Raja Ampat & de biodiversiteit

Een duikvakantie in Indonesië beloofd in ieder opzicht avontuur. Vakantiegangers die de voorkeur geven aan het buitengewone, raden wij een duikvakantie in Indonesië naar het gebied Raja Ampat aan. Deze regio heeft de meeste biodiversiteit ter wereld. Als je jouw duikvakantie in Indonesië hier maakt, ontdek je de elegante schoonheid van reuzenmanta’s, leert bizarre macrodieren kennen en kan je op prachtige veelzijdige huisriffen duiken.

Een duikvakantie in Indonesië is ook geschikt voor beginners

Als je een ontspande duikvakantie in Indonesië wilt, ga je naar Bali. Adembenemende koraalriffen wachten hier op je. Bij een duikvakantie naar Indonesië staat natuurlijk ook het manta point op het programma, dat is een must-do voor duikers. Je kunt samen met Bali ook het eiland Lombok combineren op jouw duikvakantie naar Indonesië. De rondreis maakt spannende excursies mogelijk waarbij je het land en de cultuur leert kennen. Ware fascinerende onderwaternatuur ervaar je tijdens jouw duikvakantie in Indonesië in het Bunaken Nationaal Park dat voor Sulawesi ligt. Intacte koraalriffen herbergen rijke diversiteit en laten een overweldigende indruk achter op bezoekers. Een goede tip voor beginnende duikers is de Lembeh Strait met haar beroemde macroduikplaatsen. Hier vind je in ondiep water de kleinste critters, die door hun bizarre hoeveelheid duikers gek maakt naar een duikvakantie in Indonesië.

Duikvakantie in Indonesië voor ervaren duikers

In het Alami Alor Dive Resort vind je bij jouw duikvakantie naar Indonesië een nieuwe uitdaging. Afwisselende riffen en grote vissen zijn slechts een klein deel van de vele bezienswaardigheden. Een spectaculaire duikvakantie in Indonesië voor ervaren duikers belooft het Komodo Nationaal Park. Het park behoord tot een van de 7 wereldwonderen der natuur en maakt indruk door de intacte koraalriffen. Grote biodiversiteit bij een duikvakantie in Indonesië ervaar je in Midden-Sulawesi. Bezoek tijdens jouw duikvakantie in Indonesië ook West-Papua. Van grote vissen tot de kleinste macrodieren staat Raja Ampat garant voor veel hoogtepunten.