Skip links

Portugal

Lissabon is één van de populairste hoofdsteden van Europa. Van één van de vele heuvels heb je een indrukwekkend uitzicht over de oude binnenstad met zijn pastelkleurige huizen en middeleeuwse straatjes. Of het nu gaat om kunst en cultuur, gevarieerd eten, sportieve activiteiten of een bruisend nachtleven – alle wensen worden vervuld in Lissabon!

De hoofdstad van Portugal is ook een ideaal startpunt voor een duiktrip naar de Azoren of Madeira!

De Azoren zijn een archipel van Portugal in de Atlantische Oceaan. Ze bestaan ​​uit negen grotere en verschillende kleine, onbewoonde eilanden en liggen ongeveer 1400 km van het Europese vasteland. Kale vulkanische landschappen worden afgewisseld met weelderige vegetatie en zorgen voor een adembenemend decor. Op het eiland Pico ligt de gelijknamige vulkaan, die met 2.350m de hoogste berg van Portugal is.

De Azoren worden gekenmerkt door een oceanisch-subtropisch klimaat met milde winters en matig warme zomers. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 18°C ​​in de winter tot 25°C in de zomer. De watertemperaturen liggen tussen ca. 17°C in de winter en 22°C in de zomer.

Door de onbeschutte ligging in de Atlantische Oceaan en de Golfstroom, die relatief warm water aanvoert, zijn er tal van grote vissen en zeezoogdieren rond de Azoren. In de wateren leven ongeveer 500 verschillende soorten vissen! De Azoren worden beschouwd als een van de gebieden ter wereld met de meeste vis. Bij het duiken rond de Azoren kan je manta’s, blauw- en makreelhaaien, barracuda’s, tonijnen, walvishaaien en verschillende dolfijnen en walvissen tegenkomen. Het overwegend goede zicht zorgen voor een onvergetelijke duikervaring!

Ook het eiland Madeira, ongeveer 950 km weg van Lissabon in de Atlantische Oceaan, biedt ook onvergetelijke duikervaringen. Een gevarieerd landschap met hoge bergen en steile kusten en milde temperaturen het hele jaar door zorgen voor een perfecte vakantie. De gemiddelde temperatuur op Madeira varieert van ongeveer 19°C in januari tot 26°C in de zomer.

De wateren rond Madeira worden ook beïnvloed door de warme uitlopers van de Golfstroom en bieden, net als de gebieden rond de Azoren, een indrukwekkende biodiversiteit aan met tal van grote vissen.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Lissabon
  • Taal: Portugees
  • Valuta: euro
  • Tijdsverschil: – 1 uur
  • Reistijd: april – november

Onze aanbevelingen voor Portugal:

Onze bestemmingen in Portugal:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie