Skip links

Egypte

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika en biedt zonder enige twijfel één van de beste duikgebieden ter wereld. In slechts een paar uur vliegen bereik je de Rode Zee, dat rijk is aan vissoorten, fascinerende koralen, geweldige riffen en prachtige baaien. Naast de onvergelijkbare duikervaringen betovert Egypte natuurlijk ook met haar culturele diversiteit. Het oude Egypte geldt toch als één van de eerste geavanceerde beschavingen ter wereld.

Het landschap wisselt af tussen het door steppe- en doornsavanne gekenmerkte noordelijke kustlandschap, woestijnen, vele oases en het rivierenlandschap van de Nijl. Egypte ligt in de Noord-Afrikaanse droge gordel met zeer weinig regenval maar afhankelijk van de regio kunnen de temperaturen sterk variëren. Aan de kust van de Rode Zee is het klimaat wat gematigder met zomerse temperaturen rond de 35°C, in de winter liggen de temperaturen overdag rond de 20°C. De watertemperaturen zijn het hele jaar door aangenaam warm met 24°C tot 30°C. Egypte is daarom het hele jaar door de ideale duikbestemming.

Voor duikers heeft Egypte een gigantisch aanbod. De bekendste reisbestemmingen aan de Rode Zee zijn Sharm El Sheikh, Dahab en natuurlijk de duikgebieden rond Marsa Alam, El Quesir, Safaga en Hurghada. Voor jouw duikvakantie biedt Egypte elke accommodatie categorie, van eenvoudige duikkampen tot luxehotels.

Duik tussen makrelen en scholen van barracuda’s in de Straat van Tiran of bezoek het Ras Mohamed National Park om grote pelagische vissen en kleurrijke koraalriffen te beleven. Naast duiken, kan je lekker relaxen tijdens een Nijlcruise, een uitstapje maken naar de woestijnduinen of de legendarische piramides en de Sfinx in Gizeh bezoeken.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Caïro
  • Taal: Arabisch
  • Valuta: Egyptische pond
  • Tijdsverschil: +1 uur tijdens wintertijd
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Egypte:

Onze bestemmingen in Egypte:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie

De perfecte bestemming voor duikers: beleef een onvergetelijke duikvakantie in Egypte!

Hou je van duiken? Dan is Egypte de perfecte bestemming voor jouw duikvakantie. Bij een duikvakantie naar Egypte staat bezoekers een veelvoud van exotische vissen, interessante onderwaterlandschappen en allerlei avonturen onder de wateroppervlakte te wachten. Als je nog geen duikvakantie naar Egypte gemaakt hebt dan moet je dit zo snel mogelijk alsnog doen. Bij een last minute duikvakantie naar Egypte beleef je niet alleen speciale trips maar kan je ook geld sparen. Wie spontaan voor een leuke vakantie ver weg van huis kiest biedt een last minute duikvakantie of liveaboard niet alleen een noodoplossing maar een vakantie die voor altijd goed in herinnering blijft.

Onze gasten zijn overtuigd: een duikvakantie in Egypte kan je niet vergelijken met andere vakanties. De onderwaterwereld in Egypte heeft een grote diversiteit die met weinig andere plaatsen in de wereld te vergelijken is.

Meerdere gebieden tijdens jouw duikvakantie naar Egypte ontdekken

Als je bij ons een duikvakantie naar Egypte boekt hoef je je niet vast te leggen op één bepaald gebied. Wij bieden talrijke, gevarieerde bestemmingen aan. Het land staat bekend dat het juist voor duikers een waar paradijs is.

Hoe dat komt? Vooral doordat er bij een duikvakantie naar Egypte een enorme biodiversiteit erop wacht om door jou ontdekt te worden. Op een duikvakantie naar Egypte zal je zien dat de koraalriffen van de Rode Zee nog in zeer goede staat zijn. Juist daarom is een last minute duikvakantie naar Egypte absoluut de moeite waard.

Desalniettemin heeft het land niet alleen onderwater veel te bieden: mocht je tijdens de last minute duikvakantie naar Egypte een keer geen zin hebben om te duiken dan kom je hier alsnog goed aan je trekken. Zowel bij het eten als bij de accommodatie kan je rekenen op de Egyptische gastvrijheid tijdens de duikvakantie naar Egypte. Overtuig jezelf!

Een duikvakantie in Egypte: levenslange herinneringen maken.

Een duikvakantie in Egypte is vooral voor iedereen die graag onvergetelijke herinneringen wilt maken. Beleef samen met ons een geweldige tijd onder water terwijl je in een vreemde wereld vol kleur en exotische dieren duikt. Bij een duikvakantie naar Egypte kan je ook dieren zien die op andere plaatsen in de wereld niet meer, of bijna niet meer te zien zijn. Bovendien biedt een last minute duikreis naar Egypte je de kans om de onderwaterwereld van dichtbij te beleven in plaats van op een bioscoopscherm. Wanneer je ervoor kiest een last minute duikreis naar Egypte te boeken dan beleef je daar dagen die je niet meer vergeet. Een vakantie aan de Rode Zee is dus absoluut de moeite waard.

Last minute duikvakantie naar Egypte: het noorden, midden & zuiden ontdekken

Zoals op onze website snel duidelijk wordt, zijn de mogelijkheden bij een duikvakantie of liveaboard in Egypte vrijwel eindeloos voor onze gasten. Bij ons kan je een duikvakantie naar alle delen van Egypte boeken. Snak je naar kleurrijke koraalriffen en spannende wrackduiken. Dan is een last minute liveaboard in Sharm el Sheikh precies de juiste vakantie voor jou.

Ben je meer geïnteresseerd in haaien en andere grote vissen dan reis je het beste naar Marsa Alam in het zuiden van het land of stap in Hurghada aan boord van een liveaboard.